përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Das Paradies liegt in Amerika

Gündisch, Karin.

453 guendisch das paradiesMalli për parajsën legjendare të vitet të fundshekullit XIX është i madh. E sidomos kur Benjamin Bekeri vjen në fshatin e vogël transilvan dhe rrëfen për jetën në botën e re. Që aty nuk ka të ndalur për shumë vetë. Edhe babai i Johanit merr udhën për larg dhe pas disa muajsh e tërheq edhe familjen. Por as në Amerikë, lumturia nuk gjendet rrugëve... "Miss Miller tha se duhet të shkruaj se si u bëra amerikan", me këto fjalë e fillon Xhoni rrëfimin e tij. Ai rrëfen për ndarjen dhe udhëtimin e mundimshëm e aventuresk, për takimin me të atin dhe të vëllain e madh dhe për vitet e para të vështira në atdheun e ri.

Das Paradies liegt in Amerika [Parajsa është në Amerikë] nga Karin Gündisch është botuar në rumanisht (fragment), përkthyer nga Mariana-Virginia Lãzãrescu, si edicion dygjuhësh me titull Das Paradies liegt in Amerika / Paradisul este în America, pranë botimeve Niculescu, Bukuresht.

partner projektesh

traduki partners 2014 d