përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Gündisch, Karin

.

guendisch karinKarin Gündisch, e lindur në vitin 1948 në Heltau (Rumani), shkruan libra për fëmijë, të rinj dhe të rritur. Ka studiuar gjermanisht dhe rumanisht në Bukuresht dhe ka punuar si mësuese, gazetare dhe autore. Në vitin 1984 shkoi për të jetuar në Gjermaninë Federale. Që atë vit, për librin e saj Geschichten über Astrid u vlerësua me çmimin "Peter Härtling" për letërsi për fëmijë, që atëherë u dha për herë të parë. Në vitin 1991, për tregimet e saj të përmbledhura nën titullin Im Land der Schokolade und Bananen, që trajtonin fatet e të shpërngulurve, ajo u vlerësua me çmimin e librit për fëmijë të të Ngarkuarit të Senatit të Berlinit për të Huajt..

partner projektesh

traduki partners 2014 d