përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Lakićević Kostrović, Goran

.

kostrovic goranGoran Lakićević Kostrović, i lindur në vitin 1966 në Beograd, është poet, përkthyes dhe kryeredaktor i shtëpisë botuese të bashkëthemeluar prej tij "Besna kobila". Përveç disa vëllimeve me poezi, ai ka botuar edhe shumë përkthime nga frëngjishtja, ndër të cilat gjenden edhe vepra autorësh të njohur, si Sartre dhe Beckett. Prej disa kohësh ai i është përkushtuar gjithnjë e më shumë përkthimit të librave vizatimorë. Ndër të tjera është botuar në Novi Sad përkthimi i librit vizatimor Pilules bleues të Frederik Peeters-it. Për librin e tij Mit o kamenom umu Goran Lakićević Kostrović-i, në vitin 1989, u vlerësua me çmimin "Đura Jakšić".

partner projektesh

traduki partners 2014 d