përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Mlađenović, Sandra

.

mladjenovic sandraSandra Mlađenović, e lindur në vitin 1974, studioi anglisht dhe gjermanisht në Fakultetin e Filozofisë të Universitetit të Zagrebit. Jeton dhe punon si përkthyese në profesion të lirë në Zagreb. Prej vitit 2008 është anëtare e Shoqatës së Përkthyesve Letrarë të Kroacisë. Që atëherë ka publikuar një sërë përkthimesh letrare, ndër to vepra nga Rachel Cusk, Simon Sebag Montefiore, J. G. Ballard, Emily Giffin, Julie Buxbaum, Michelle Zink dhe Sarah Winman. Në vitin 2014, me mbështetjen e TRADUKI-t, ajo publikoi përkthimin e Drift të Michel Božiković-it.

partner projektesh

traduki partners 2014 d