përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Boytchev, Hristo

.

boytchev hristoHristo Boytchev, i datëlindjes 1950, është një ndër dramaturgët më të njohur të Bullgarisë. Pas premierës së pjesës së parë të tij teatrore, Онова нещо  (1984), filloi studimet për dramaturgji, të cilat i përfundoi në vitin 1989. Veprat e tij janë shfaqur në mbi 40 vende të Evropës, Amerikës, Azisë dhe Australisë. Ndër dramat më të suksesshme të tij është edhe pjesa Солдат и птицы, me të cilën, në vitin 1997 ai fitoi konkursin ndërkombëtar të dramës që organizon British Council. Në skenën e teatrit bashkëkohor evropian Hristo Boytchev konsiderohet si vijues i linjës së Beckett-it dhe Ionesco-s.

www.hristoboytchev.com

partner projektesh

traduki partners 2014 d