përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Olivas Garten

Bremer, Alida.

445 bremer olivas gartenRrëfyesja, e cila jeton prej kohësh në Gjermani, një ditë merr vesh se ka trashëguar prej gjyshes një ullishte, në Vodice, buzë Adriatikut. Ajo e di fare mirë se kjo do të jetë një aventurë e guximshme, një donkishotëri kundër burokracisë kokëforte ballkanase. Do të ketë rrëmujë, emocione të forta, të qeshura, lot dhe shumë darka e dreka. Me ndihmën e bashkëshortit gjermano-verior, që është model organizimi, ajo niset drejt këtij vendi të përmalluar të së kaluarës së saj. Kridhet në rrëfimet magjepsëse të familjes shumëdegëshe dhe në konfliktet e tmerrshme të një shekulli të përgjakshëm.

Olivas Garten [Kopshti i Olivës] i Alida Bremer-it është botuar në kroatisht (fragment) përkthyer nga Štefica Martić me titull Olivino nasljeđe pranë botimeve Fraktura, Zagreb.

partner projektesh

traduki partners 2014 d