përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Wie der Soldat das Grammofon repariert

Stanišić, Saša.

443 stanisicAleksandari rritet në qytetin e vogël boshnjak, Višegrad. Talenti i tij më i madh është trillimi i ndodhive. Atij as që i shkon ndër mend t'u përmbahet temave të hartimeve në shkollë, festat e korrjeve të stërgjyshërve të tij dalin shumë të çmendura, historitë e burrave tët radhëtuar që bëjnë amok shumë tërheqëse dhe rrëfimet e lumit Drin të pabesueshme. Kur Vishegradin e kaplon lufta me një forcë të tmerrshme, bota që njihte Aleksandari nuk i bën dot ballë dhunës, familja e tij detyrohet të arratiset. Në një vend të huaj perëndimor prirja e Aleksandarit për të trilluar rezulton si tepër e rëndësishme për të mbijetuar. Kështu ai arrin të gjejë veten në këtë vend të çuditshëm me emrin Gjermani dhe t'i thotë vetes se ka gjetur një atdhe.

Wie der Soldat das Grammofon repariert [Si e riparon ushtari gramafonin] i Saša Stanišić-it është botuar në maqedonisht (fragment), përkthyer nga Iva Fidancheva, me titullin Како војникот го поправа грамофонот, pranë botimeve Goten, Shkup.

partner projektesh

traduki partners 2014 d