përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Karnera

Popović, Milorad.

442 popovic karneraNjë roman për një boksier në periudhën e Jugosllavisë socialiste, për kampionë të ndaluar dhe rrahës në një botë në tension të përhershëm midis epokave historike: epokës së princit dhe mbretit Nikola, epokës së Luftës II Botërore, epokës së pushtimit të Malit të Zi, të Beogradit, epokës së sulmeve mbi Dubrovnik – së fundi epokës aktuale, në të cilën jeton rrëfyesi që çan në jetë dhe ndër këto epoka historike të shkuara, por disi të pambyllura. Për romanin Karnera, në vitin 2013, Milorad Popović-i mori çmimin me emër "Meša Selimović".

Romani Karnera i Milorad Popović-it është botuar në maqedonisht (fragment), përkthyer nga Milan Banov, me titullin Карнера, pranë botimeve Goten, Shkup.

partner projektesh

traduki partners 2014 d