përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Šaht

Matić, Andrija.

420 matic sahtNë këtë roman autori zhvillon në mënyrë të goditur një anti-utopi të shoqërisë serbe dhe të fatit të saj në të ardhmen, mbi bazën e izolacionizmit, ksenofobisë dhe demagogjisë. Zëri i rreptë, i rezervuar, i fortë dhe i saktë i rrëfyesit del kështu në një kontrast tejet të fortë me botën letrare që paraqet ai.

Romani Šaht [Pus] i Andrija Matić-it është botuar në maqedonisht (fragment), përkthyer nga Robert Alagjozovski, me titullin Шахта, pranë botimeve Goten, Shkup.

partner projektesh

traduki partners 2014 d