përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Nasi, Irena

.

nasi irenaIrena Nasi, e lindur në vitin 1978, studioi gjermanistikë në Fakultetin e Gjuhëve të Huaja të Universitetit të Tiranës, Dega Përkthim. Aktualisht punon si këshilltare e Ambasadës Austriake në Tiranë. Është edhe përkthyese letërsie. Ndër autorët e përkthyer prej saj në shqip numërohen Marie Luise Kaschnitz, Alfred Andersch, Bernhard Schlink, Christine Grän, Ingeborg Bachmann dhe Edgar Hilsenrath, libri i të cilit Der Nazi und der Friseur u botua për herë të parë në shqip, falë mbështetjes miqësore të TRADUKI-t në përkthim.

partner projektesh

traduki partners 2014 d