përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Stanišić, Saša

.

stanisic sasaSaša Stanišić u lind në vitin 1978 në Višegrad të Bosnjë-Hercegovinës dhe në vitin 1992 shkoi së bashku me familjen si refugjat lufte në Gjermani. Romani debutues Wie der Soldat das Grammofon repariert i mrekulloi lexuesit dhe kritikët dhe u përkthye në 30 gjuhë. Vor dem Fest ishte në listën e bestsellerëve të revistës "Der Spiegel" dhe ka marrë disa çmime, ndër të tjerë çmimin me reputacion "Alfred Döblin" si dhe çmimin e Panairit të Librit në Lajpcig 2014. Saša Stanišić jeton dhe punon në Hamburg.

partner projektesh

traduki partners 2014 d