përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Kumpfmüller, Michael

kumpfmueller michaelMichael Kumpfmüller u lind në vitin 1961 në Mynih. Studioi histori dhe gjermanistikë në Tybingen, Vjenë dhe Berlin. Në vitin 1962 shkoi për të jetuar në Berlin, ku fillimisht punoi si gazetar për shtypin ditor dhe radiot. Në vitin 2000 debutoi me romanin e shumëpërfolur për marrëdhëniet Lindje-Perëndim, Hampels Fluchten. Në vitin 2003 vijoi romani kriminalistik Durst, ngjarja e të cilit bazohet në një ndodhi të vërtetë. Në vitin 2008 u botua romani shoqëror Nachricht an alle, i cili është vlerësuar me çmimin "Alfred Döblin" dhe në vitin 2011 u botua Die Herrlichkeit des Lebens.

partner projektesh

traduki partners 2014 d