përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Ricognizioni

Rossi, Antonio.

426 rossi prepoznavanjaJanë ngjarje konkrete, madje shpesh banale ato që Rossi i sheh si oferta reflektimi. Duke u nisur nga një fragment i vetëm përvoje, ai i përmbledh botën me të gjitha aspektet dhe nuancat e ndryshme të saj.

Vëllimi me poezi Ricognizioni [Zbulime] i Antonio Rossi-t është botuar në kroatisht (fragment), përkthyer nga Tvrtko Klarić, me titullin Prepoznavanja; pranë botimeve Felsina, Zagreb.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d