përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Treichel, Hans-Ulrich

.

treichel_ulrich
© Jerry Bauer/ Suhrkamp Verlag
Hans-Ulrich Treichel, i lindur më 12.8.1952 në Versmold/ Vestfali jeton në Berlin dhe Lapjcig. Ka studiuar gjermanistikë në Universitetin e Lirë të Berlinit dhe ka mbrojtur doktoratën më 1984 me një punim mbi Wolfgang Koeppen. Ka qenë lektor i gjuhës gjermane në Universitetin e Salernos dhe në Scuola Normale Superiore të Pisas. Prej 1985-1991 ishte bashkëpunëtor shkencor për Letërsinë e Re Gjermane pranë Univ. të Lirë të Berlinit, habilitimin e kreu më 1993. Prej vitit 1995 Hans-Ulrich Treichel është profesor në Institutin Gjerman të Letërsisë pranë Universitetit të Lajpcigut.

partner projektesh

traduki partners 2014 d