përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Rossi, Antonio

.

rossi antonioAntonio Rossi u lind në Maroggia, Zvicër dhe studioi letërsi italiane në Freiburg dhe Firence. Deri tani ka publikuar disa vëllime me poezi: Ricognizioni (1979), Diafonie (1995) dhe Sesterno (2005). Në bashkëpunim me piktorin Samuele Gabai ka realizuar vëllimin Glyphé me poezi dhe gravura (1989). Është marrë edhe me poezinë italiane të shekullit XV dhe XVI, në veçanti me poetin e muzikës, Serafino Aquilano. Antonio Rossi ka përkthyer poezitë e Robert Walser-it në italisht.

partner projektesh

traduki partners 2014 d