përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Oseban, Ana Jasmina

.

oseban ana jasminaAna Jasmina Oseban, e lindur në vitin 1978 në Celje (Slloveni), studioi përkthim (gjermanisht, anglisht, sllovenisht) në Maribor dhe Graz si dhe pedagogji sociale në Lubjanë. Përkthen letërsi (poezi dhe prozë) nga gjermanishtja në sllovenisht dhe tekste të tjera nga anglishtja, kroatishtja dhe serbishtja. Mes përkthimeve të saj ka ndër të tjera vepra nga J. Roth, R. Musil, F. Grillparzer, S. Zweig, H. Böll, C. Wolf, S. Lewitscharoff, S. Nadolny, J. Franck, H. Domin dhe R. Ausländer. Ka qenë bursiste e fondacioneve "S. Fischer" dhe "Robert Bosch" dhe ka qenë mysafire rezidente në Kolegjin Evropian të Përkthyesve (EÜK) në Straelen dhe në Kolokiumin Letrar të Berlinit (LCB). Në vitin 2013 u vlerësua me çmimin për përkthyes "Radojka Vrančič".

partner projektesh

traduki partners 2014 d