Shtyp

Tetzner, Lisa

.

tetzner lisa´Lisa Tetzner, e lindur në vitin 1894 në Zittau, ishte një rrëfyese përrallash, drejtuese e radios për fëmijë dhe autore romanësh socialë që të rinjtë i lexojnë me ëndje edhe sot e kësaj dite. Librat e saj "Die Kinder aus Nr. 67" dhe "Hans Urian" kanë qenë dhe janë ende të suksesshëm. Në vitin 1933 shkoi me të shoqin, Kurt Kläber (alias Kurt Held), në Zvicër, në mërgim. Vdiq në vitin 1963 në Carona (Kantoni Ticino).