përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Дваесет и првиот

Osmanli, Tomislav.

424 osmanli xxiNë fillim të shekullit XXI koha del nga taktet dhe rrafshet e kohës dhe të hapësirës zhvendosen. Në këtë roman, ngjarja e të cilit zhvillohet në Maqedoni, në kapërcyell të mijëvjeçarit, por edhe në SHBA, Afganistan dhe Surinam, ndërthuren së bashku fatet e 33 personazheve nga e kaluara dhe e tashmja, nga perëndimi dhe lindja, nga realiteti dhe fiksioni, në të tashme dhe në një të kaluar tjetër të përshpejtuar, në një luftë dhe në një paqe që i ngjan luftës. Siguritë nisin e lëkunden, jetët e protagonistëve përzihen me njëra-tjetrën. Çfarë mbetet, është shpresa për një të ardhme më të mirë.

Romani Дваесет и првиот [XXI] me autor Tomislav Osmanli-në është botuar në serbisht (fragment), përkthyer nga Zoran Ž. Paunović, me titullin XXI; pranë botimeve Dereta, Beograd.

partner projektesh

traduki partners 2014 d