përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Paunović, Zoran Ž.

.

paunovic zoranZoran Ž. Paunović u lind në vitin 1970 në Kladov, Serbi. Ai studioi anglisht, maqedonisht, serbisht dhe sllavishte kishtare në Universitetin e Shkupit (Maqedoni) si edhe anglisht dhe bullgarisht në Universitetin e Beogradit (Serbi). Më pas punoi si përkthyes dhe gazetar interneti për ish-agjencinë e pavarur të lajmeve për internet dhe radio, B92. Prej vitit 2001 punon si përkthyes letërsie, prej vitit 2012 me statusin e përkthyesit/artistit të lirë. Përkthen nga anglishtja në serbisht dhe anasjelltas dhe prej maqedonishtes në serbisht. Ndër autorët e përkthyer deri tani prej tij janë Patricia Highsmith, Tibor Fischer, Sebastian Faulks, Tony Parsons, Dylan Thomas dhe Tomislav Osmanli. Zoran Ž. Paunović shkruan edhe vetë prozë të shkurtër dhe e boton nëpër revista letrare.

partner projektesh

traduki partners 2014 d