përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Das Klavier im Nebel

Schlattner, Eginald.

430 schlattner clavirNga shpronësimet pas Luftës së Dytë Botërore, familja e demaskuar si "borgjeze" e të riut Klemens, i biri i një fabrikanti nga Transilvania, ka humbur gjithçka: Babai është në burg, nëna është zhdukur, Klemensi punon në një fabrikë porcelani dhe shkon në shkollën e mbrëmjes. Kur ai njihet me një rumune, Rodicën, dashuria i kapërcen të gjitha kufijtë. Por a arrin ai të shëkputet prej së kaluarës së tij si sakson borgjez, apo mos vallë tradita e mund ndjenjën? Me një roman shumështresor Eginald Schlattner-i sërish bind si rrëfyes me "pjekuri fontaneiane". (Frankfurter Allgemeine Zeitung).

Romani Das Klavier im Nebel [Pianoja në mjegull] e Eginald Schlattner-it, është botuar në rumanisht (fragment), përkthyer nga Catrinel Plesu, me titullin Clavir în ceață, pranë botimeve Cartier, Bukuresht.

partner projektesh

traduki partners 2014 d