përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Schlattner, Eginald

.

schlattner eginaldEginald Schlattner, i lindur në vitin 1933 në Arad (Rumani), u rrit në Fogarasch në rrëzë të Karpateve dhe deri kur u dënua studioi teologji evangjeliste në Cluj-Napoca, më pas matematikë dhe hidrologji. Në vitin 1957 u arrestua dhe në vitin 1959 u dënua për "Mosdenoncim të tradhtisë së lartë". Pas lirimit nga burgu, punoi si mëditës dhe më vonë si inxhinier. Në vitin 1973, Schlattner-i filloi sërish studimin e teologjisë. Prej vitit 1978 ai është prift burgu në Rosia, Sibiu.

partner projektesh

traduki partners 2014 d