përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Grobéty, Anne-Lise

.

grobety anneliseAnne-Lise Grobéty u lind në vitin 1949 në La Chaux-de-Fonds, Zvicër. Studioi në Fakultetin Filologjik të Universitetit të Neuchâtel-it. Qysh herët filloi të shkruante, romanin e saj të parë, të cilit iu dha Prix Georges Nicole, e publikoi qysh në  moshën nëntëmbëdhjetë vjeçare. Pas botimit të romanit të dytë ajo iu përkushtua fëmijëve dhe angazhimit politik për Partinë Socialdemokrate. Vetëm në vitin 1984 iu kthye sërish skenës letrare. Romanet e para janë vlerësuar me disa çmime, ndër të tjera, me Grand Prix C. F. Ramuz, me Prix Saint-Exupéry-Valeurs Jeunesse de la Francophonie, me Prix Rambert dhe me Prix Bibliomedia Suisse. Anne-Lise Grobéty vdiq në tetor të vitit 2010 në Neuchâtel.

partner projektesh

traduki partners 2014 d