Shtyp

Neitzel, Sönke

.

neitzel soenkeSönke Neitzel u lind në vitin 1968 në Hamburg. Studioi për histori mesjete dhe histori të kohëve të reja, publicistikë dhe politologji në Mainz. Në vitin 1994 mbrojti doktoratën me një disertacion për operacionet e Armës Ajrore të Vermahtit (Luftwaffe) në Atlantik dhe Detin e Veriut gjatë periudhës 1939-1945 (në vitin 1996 u vlerësua me çmimin "Werner Hahlweg" për shkencat e mbrojtjes dhe historinë ushtarake). Në vitin  1998 vijoi një shkrim habilitues me titull: "Weltreichslehre im späten 19. und frühen 20. Jahrhundert" [Teoria e perandorisë botërore nga fundi i shekullit XIX dhe fillimi i shekullit XX]. Pasi bëri disa ndalesa si mësimdhënës në Mainz, Glasgow, Karlsruhe, Bern, Essen dhe Saarbrücken, prej vitit 2012 është Chair of International History në London School of Economics.

Website