përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Dzhuteva, Ekaterina

.

dzhuteva ekaterinaEkaterina Dzhuteva u lind në vitin 1980 në Burgas (Bullgari). Studioi ekonomi në Universitetin e Lajpcigut dhe më pas Public Relations në Burgas Free University. Mbas studimeve punoi për shumë vite si përfaqësuese e tregtisë për Gjermaninë, Austrinë dhe Zvicrën. Prej vitit 2011boton artikuj, analiza dhe publikime të ndryshme dhe përkthen pjesë teatrore, prozë të shkurtër  dhe romane nga gjermanishtja në bullgarisht. Ndër to janë vepra nga Richard Schuberth, Miron Zownir, Gabi Köpp dhe Thomas Stangl.

partner projektesh

traduki partners 2014 d