përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Dragoman, Mircea

.

dragoman mirceaMircea Dragoman u lind në vitin 1975 në Braşov, Rumani. Studioi artin e aktrimit dhe gazetari në gjermanisht, në Universitetin Perëndimor Timişoara. Prej vitit 1993 deri në vitin 2002 punoi në Teatrin Shtetëror Gjerman në Timişoara. Prej vitit 2002 është aktor në Teatrin Kombëtar Hebraik të Bukureshtit. Ka përkthyer ndër të tjera Peter Handke-n (In einer dunklen Nacht ging ich aus meinem stillen Haus), Ingo Schulze-n (33 Augenblicke des Glücks) dhe Hans Fallada-n (Kleiner Mann, was nun?).

partner projektesh

traduki partners 2014 d