përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Дълга е нощта

Duraković, Ferida.

413 durakovicPas rrethimit të Sarajevës në vitet ’90, Ferida Duraković nuk pranoi të mërgonte dhe përjetoi sesi iu shkatërruan libraria që drejtonte, banesa e prindërve dhe biblioteka personale. Përvojat e këtyre viteve në "zemër të territ" ajo i hodhi në poezitë e saj, që për të u kthyen në mjet mbijetese.

Дълга е нощта [E gjatë është nata], një përmbledhje me poezish e poetes boshnjake Ferida Duraković, është botuar në bullgarisht (fragment), përkthyer nga Hristo Popov, i cili ka bërë edhe përzgjedhjen, pranë botimeve Panorama, Sofje.

partner projektesh

traduki partners 2014 d