përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Bez zbogom svemu tome

Bukal, Snežana.

411 bukal bez zbogomKy vëllim me tregime të shkurtra autobiografike përbëhet nga dy pjesë: në pjesën e parë, e cila është shkruar në vitin 1989 dhe është shumë më e shkurtër, Snežana Bukal-i rrëfen me një ton poetik e nostalgjik për fëmijërinë e vet. Në pjesën e dytë, e cila është shkruar në vitet ‘90 kur Jugosllavia gjendej në luftë, toni ndryshon. Tema është tashmë mërgimi dhe humbja. Siç thotë edhe autorja në një intervistë me gazetën kroate “Novi List”: sikur deri në vitet ’90 të kishte jetuar për të shkruar, ndërsa e shkruara ishte kthyer në mjet për të mbijetuar.”

Vëllimi me tregime Bez zbogom svemu tome [Pa lamtumirë për gjithë këtë] i Snežana Bukal-it ka dalë në maqedonisht (fragment) përkthyer nga Kalina Bunevska Isakovska nën titullin Без збогум на сето тоа pranë botimeve Blesok, Shkup.

partner projektesh

traduki partners 2014 d