përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Brežná, Irena

.

brezna irenaIrena Brežná u lind në vitin 1950 në Bratislavë, asokohe Çekosllovaki. Në vitin 1968 emigroi në Zvicër së bashku me prindërit. Studioi sllavistikë, filozofi dhe psikologji në Universitetin e Bazeli dhe që atëherë është gazetare, shkrimtare, psikologe, mësuese e rusishtes, përkthyese gojore dhe aktiviste për të drejtat e njeriut. Për veprën e saj si gazetare dhe shkrimtare ajo është shpërblyer me shumë çmime, ndër të tjera me çmimin “Theodor Wolff” për reportazhet nga lufta e Çeçenisë dhe me “Eidgenössisches Literaturpreis” për romanin e saj Die undankbare Fremde.

Website

partner projektesh

traduki partners 2014 d