përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Miliarderi

Surroi, Veton.

439 surroi miliarderiNë këtë roman, veprimtari për të drejtat e njeriut, politikani dhe publicisti nga Kosova, Veton Surroi, përshkruan një ditë  gjatë devalvimit të madh në Kosovën e viteve '90. Ai pasqyron një prerje të tërthortë të shoqërisë urbane shqipfolëse të Kosovës së atëhershme dhe tregon sesi e perceptonin njerëzit shtypjen nga regjimi i Milošević-it, sesi përpiqeshin të mbijetonin në të përditshmen e tyre, duke u përballur gjithnjë e më shumë me pyetjen, nëse do të kishin të ardhme në Kosovë.

Romani Miliarderi i  Veton Surroit ka dalë në serbishte (fragment), përkthyer nga Shkelzen Maliqi, nën titullin Milijarder, pranë botimeve Samizdat b92, Beograd.

partner projektesh

traduki partners 2014 d