përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Anton taucht ab

Baisch, Milena.

409 baisch antonTa pranojmë, të kalosh pushimet në fushim me gjyshen dhe gjyshin nuk është edhe aq cool. Por kur Antoni zbulon që aty nuk ka pishina, por vetëm një LIQEN, këto pushime paralajmërojnë të kthehen në skandaloze fare. Të kridhet edhe ai me bythë ose me kokë nga moli i vogël si të gjithë fëmijët e tjerë? Në këtë moçal të shpifur? Në asnjë mënyrë! I mallkuar për të mbetur vetëm dhe duke vdekur nga mërzia, Antoni nis një miqësi të tipit të veçantë – me një peshk. Dhe me këtë fillon një aventurë e paparë, të cilën Antoni nuk e ka imagjinuar as në fantazitë e tij më të çartura me heronj …

Romani rinor Anton taucht ab [Antoni zhduket] i Milena Baisch-it është botuar në serbisht (fragment) përkthyer nga Emina Peruničić me titull Anton roni pranë botimeve Booking Knjige, Beograd dhe në bullgarisht (fragment) përkthyer nga Margarita Popova me titull Антон се гмурка pranë botimeve Tonipres, Sofje.

partner projektesh

traduki partners 2014 d