përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Špelec, Sara

.

spelec saraSara Špelec u lind në vitin 1985 në Maribor. Studioi gjuhë dhe letërsi ruse dhe sllavishte të krahasuar në Lubjanë. Prej vitit 2012/13 hulumton, në kuadër të një studimi shtesë, mbi jetën dhe sundimin e Aleksandrit I. të Jugosllavisë dhe punon si asistente shkencore në Institutin e Etnologjisë dhe Antropologjisë Kulturore. Në vitet 2013/14 ka qenë0 redaktorja sllovene e koleksionit ndërkombëtar të librave “Njëqind romane sllavë”. Ka përkthyer nga rusishtja në sllovenisht, ndër të tjera, Sergei Yesenin, Ivan Krylov, Nikolai Gogol dhe Sergej Aksakov, nga serbishtja në sllovenisht Ivan Čolović.

partner projektesh

traduki partners 2014 d