përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Vidmar, Janja

.

vidmar janjaJanja Vidmar u lind në vitin 1962 në Ptuj, Slloveni. Studioi në Akademinë e Arteve të Bukura dhe në Fakultetin Filozofik të Lubjanës, por nuk i përfundoi studimet. Më vonë  kreu sllovenistikën dhe pedagogjinë në Maribor. Janja Vidmar është shkrimtare e lirë dhe autore skenarësh. Librat e saj për fëmijë dhe të rinj, të cilat shpesh trajtojnë tema si armiqësia ndaj të huajve, të qenit ndryshe, dhuna në familje, sëmundjet, çrregullimet në ngrënie, konfliktet e brezave etj., janë përkthyer në disa gjuhë dhe kanë marrë çmime. Ajo është anëtare e Lidhjes së Shkrimtarëve të Sllovenisë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d