përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Nenkovska, Lora

.

nenkovska loraLora Nenkovska u lind në vitin 1979 në Pazardžik, Bullgari. Studioi shkenca ballkanike dhe filologji rumune pranë universitetit “St. Kliment Ohridski“ në Sofje dhe mbrojti doktoratën në histori arti dhe letërsi. Sot punon si kuratore në Muzeun Historik Kombëtar në Sofje dhe jep gjuhë bashkëkohore rumune në universitetin „St. Kliment Ohridski“. Ajo përkthen prozë, poezi dhe drama; deri tani ka përkthyer ndër të tjera tekste nga Mircea Eliade, Dan Lungu, Ioan Groșan, Petru Cimpoeșu, Filip Florian, Matei Vișniec, Gianina Cărbunariu, Peca Ștefan, Alina Nelega, Adela Greceanu dhe Claudiu Komartin.

partner projektesh

traduki partners 2014 d