përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Groşan, Ioan

.

grosan ioanIoan Groşan, shkrimtar, dramaturg dhe gazetar, u lind në vitin 1954 në Satulung, Rumani. Studioi në Fakultetin e Filologjisë së Universitetit “Babeš Bolyai” në Cluj-Napoca dhe më pas punoi si mësues, si drejtor kreativ i filmit në Ministrisë së Kulturës dhe redaktor për “Contrapunct” dhe “Academia Caţavencu”. Sot punon si gazetar dhe si redaktor i të përditshmes “Ziua”. Ioan Groşan është anëtar i Shoqatës së Shkrimtarëve të Rumanisë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d