përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Petlevski, Sibila

.

petlevski sibilaSibila Petlevski u lind në Zagreb, Kroaci. Ajo punon si poete, romancierë. dramaturge, aktore, kritike letrare, teatrologe, editore dhe përkthyese. Pasi mbrojti doktoratën në filologji, ajo jep mësim sot si profesorë në Akademinë e arteve dramatike në Zagreb. Sibila Petlevski është anëtare e Académie Mallarmé dhe Académie Européenne de Poésie. Ajo ka marrë disa çmime brenda dhe jashtë vendit. Prej vitit 2001 deri në vitin  2005 ishte kryetare e qendrës kroate P.E.N., në periudhën 2002-2007 anëtare e kryesisë së P.E.N-it ndërkombëtar.

Website

partner projektesh

traduki partners 2014 d