Shtyp

Breberina, Gordana

.

breberina gordanaGordana Breberina u lind në vitin 1961 në Beograd ku edhe kreu studimet për italisht dhe frëngjisht në Fakultetin Filologjik. Pasi njëzet vjetësh me përkthime letrare në kohën e lirë, e gjatë të cilave të ardhurat e jetës i fitonte si përkthyese nëpër agjenci lajmesh, gazetash ditore dhe revista, në vitin 2004 ajo vendosi ta kthente këtë pasion në profesion. Ka përkthyer mbi 200 libra nga italishtja dhe frëngjishtja dhe është anëtare e Shoqatës së përkthyesve letrarë të Serbisë.