përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Somun, Željka

.

somun zeljkaŽeljka Somun u lind në vitin 1967 në Zagreb. Studioi gjuhë-letërsi frënge dhe spanjolle në Zagreb dhe sot punon si përkthyese. Deri tani ka përkthyer në kroatisht vepra të Luis Sepúlveda-s, Javier Marías-it,  Roberto Bolaño-s, F. J. Palma-s, Ramón Díaz Eterovic-it dhe Jorge Bucay-t nga spanjishtja dhe të Joël Dicker-it nga frëngjishtja. Željka Somun është anëtare e Shoqatës së Përkthyesve të Kroacisë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d