përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Cerar, Miro

.

cerar miroMiro Cerar u lind në vitin 1963 në Lubjanë. Studioi drejtësi dhe, në vitin 2000, mbrojti doktoratën. Më vonë u emërua profesor në Fakultetin e Shkencave Juridike të Universitetit të Lubjanës, ku jepte të drejtën kushtetuese, të drejtën e krahasuar dhe etikën profesionale të juristit. Si jurist fitoi shumë shpejt emër, për shembull, që në vitin 1991 mori pjesë në përpilimin e kushtetutës së Sllovenisë. Në vitin 2014 themeloi një parti më vete, 'Stranka Mira Cerarja' (SMC – sot „Stranka modernega centra“), me të cilën po atë vit fitoi zgjedhjet parlamentare. Prej shtatorit 2014 Miro Cerar është kryeministër i Sllovenisë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d