përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Pletzinger, Thomas

.

pletzinger thomasThomas Pletzinger u lind në vitin 1975 në Münster, u rrit në Hagen dhe studioi amerikanistikë në Hamburg. Këtu dhe në Nju Jork punoi për shtëpi botuese dhe agjenci letrare. Pas studimeve të dyta në Institutin Gjerman të Letërsisë në Lajpcig, shkoi të jetonte në Berlin, ku punon si autor, përkthyes dhe docent i lirë në atelienë letrare adler & söhne. Që nga prilli i vitit 2014 është profesor në Shkollën e Lartë të Artit Pamor në Hamburg. Thomas Pletzinger ka marrë disa çmime për krijimtarinë letrare, ndër të tjera, në vitin 2006 çmimin e "Mitteldeutscher Rundfunk" për letërsi, në vitin 2007 çmimin inkurajues të "Rheinischer Kulturpreis", në vitin 2009 çmimin letrar "Uwe Johnson" dhe në vitin 2010 çmimin inkurajues të landit Nordrhein-Westfalen për artiste dhe artistë të reja/rinj.

Website

partner projektesh

traduki partners 2014 d