përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Popescu, Marius Daniel

.

popescu danielMarius Daniel Popescu u lind në vitin 1963 në Craiova (Rumani). Kreu studimet e larta në Fakultetin e Pylltarisë së Universitetit të Braşov-ës. Pas rrëzimit të regjimit të Ceauşescu-t, themeloi gazetën e përjavshme „Replica“, të cilën e drejtoi deri kur mërgoi në Zvicër, në vitin 1990. Marius Daniel Popescu u vendos më pas në Lausanne, ku e fitonte bukën si shofer autobusi. Pasi punoi për gazetën „Le Passe-Muraille“, në vitin 2004, themeloi „Le Persil“, një revistë letrare për talente të reja dhe shkrimtare dhe shkrimtarë të njohur nga Zvicra Perëndimore. Romani i tij Les couleurs de l´hirondelle [Ngjyrat e dallëndyshes]është vlerësuar me disa çmime, ndër të tjera, me "Eidgenössischer Literaturpreis" për vitin 2012.

partner projektesh

traduki partners 2014 d