përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Groznovilca v Hudi Hosti

Bauer, Jana.

406 bauer strasna vilaNë Pyllin e Egër fluturon diçka e çuditshme. Një balonë e vogël plot me arrna, poshtë së cilës nuk varet një shportë, por një çajnik. Ngec nëpër ferra dhe, me një "plop" të madh, kapaku i çajnikut hapet dhe prej tij zbret një qenie e vogël. Me pamje të zemëruar, tmerrësisht e inatosur. E veshur me fustan vere, në kokë një kapelë, prej së cilës duken dy brirë. Shtriga e frikshme! Banorët e Pyllit të Egër nuk e marrin dot me mend se çfarë i pret.

Groznovilca v Hudi Hosti [Shtriga e tmerrshme në Pyllin e Egër], e Jana Bauer-it, ka dalë në kroatisht (fragment), përkthyer nga Jagna Pogačnik, nën titullin Strašna vila u Groznoj šumi, pranë botimeve Algoritam, Zagreb.

partner projektesh

traduki partners 2014 d