përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Corobca, Liliana

.

corobca lilianaLiliana Corobca u lind në vitin 1975 në Săseni-Călăraşi, Moldavi. Studioi në Fakultetin e Filologjisë të Universitetit Shtetëror të Moldavisë në Chişinău dhe promovoi prej vitit 1997 deri në vitin 2001 në shkencat e letërsisë së Universitetit të Bukureshtit. Prej vitit 2002 ka punuar në Institutin George Călinescu për historinë dhe teorinë e letërsisë në Bukuresht. Prej vitit 2004 deri më 2007 ka dhënë mësim në Universitetin e Ploieştit letërsi rumune në ekil prej vitit 1945-1989; paralelisht ka dhënë seminare mbi letërsinë rumune në Universitetin e Bukureshtit. Liliana Corobca ka publikuar disa romane dhe libra shkencorë. Për debutimin e saj në prozë iu dha çmimi “Prometeu” i Shoqatës së Shkrimtarëve të Moldavisë për vitet 2003/2004.

partner projektesh

traduki partners 2014 d