përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Hoppe, Felicitas

.

hoppe felicitasFelicitas Hoppe, e lindur në vitin 1960 në Hameln, jeton si shkrimtare e lirë në Berlin. Në vitin 1996 doli debutimi i saj Picknick der Friseure që u pasua nga shumë romane dhe tregime. Është shpërblyer me disa çmime për veprat e saj, mes të tjerash, me çmimin letrar “Aspekte”, Çmimin Letrar të qytetit Bremen, me çmimin “Roswitha” të qyetit Bad Gandersheim, çmimin letrar “Rattenfänger”, me çmimin “Georg Büchner” dhe çmimin “Erich Kästner” për letërsi. Ajo ka qenë e ftuar si docente e poezisë në Wiesbaden, Mainz, Augsburg dhe Göttingen si edhe në “Dartmouth College” në Hanover, New Hampshire, në Georgetown University, Washington D.C., dhe në Hamburg.

partner projektesh

traduki partners 2014 d