përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Tropin, Tijana

.

tropin tijanaTijana Tropin u lind në vitin 1977 në Beograd, Serbi. Në vitin 2000 përfundoi studimet për letërsi në Universitetin e Beogradit, prej vitit 2003 punon pranë Institutit për Letërsi dhe Art në Beograd (specializimi: letërsia për fëmijë, fantastika, teoria e përkthimit). Autorë të përkthyer prej saj janë deri tani Marcel Beyer, Felicitas Hoppe, Ulrich Beck dhe Edgar Grande, Elfriede Jelinek, Gustav Meyrink, Herta Müller, Leo Perutz, Gerhard Podskalsky, Christoph Ransmayr, Martin Walser dhe Benedict Wells.

partner projektesh

traduki partners 2014 d