përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Hromadžić, Ahmet

.

hromadzic ahmetAhmet Hromadžić u lind në vitin 1923, në Bjelaj kod Bosanskog Petrovca, Bosnjë-Hercegovinë. Ka botuar shumë tregime dhe romane për fëmijë dhe të rritur dhe ka punuar si gazetar dhe kritik arti e letërsie. Veprat e tij janë përkthyer në mbi 30 gjuhë. Për shkak të stilit narrativ konsiderohet edhe si “Anderseni i Ballkanit” ose si “Tolkini bosnjak”. Hromadžić-i ka themeluar kolanën për fëmijë dhe të rinj “Biblioteka Lastavica”, në të cilën ndërkohë kanë dalë mbi 900 libra. Ai është anëtar i Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Bosnjë-Hercegovinës dhe ka marrë disa çmime. Ahmet Hromadžić vdiq në vitin 2003 në Sarajevë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d