përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Radas, Blažena

.

radas blazenaBlažena Radas, e lindur në vitin 1967 në Vjenë, ka studiuar sllavistikë dhe gjermanistikë në Heidelberg dhe ka qenë deri më 2000-n, si lektore e DAAD-it, pedagoge e gjuhës dhe letërsisë gjermane në Universitetin e Zadarit. Më pas ka punuar në London Metropolitan University, në departamentin “German Studies” dhe “Film Studies”. Prej vitit 2007 jeton si përkthyese letrare në Split dhe jep histori filmi në Akademinë e Arteve. Në kuadër programit financues të TRADUKI-t, Blažena Radas ka përkthyer në gjermanisht romanin Lebt wohl, Cowboys të Olja Savičević Ivančević-it.

partner projektesh

traduki partners 2014 d