përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Zlatni list

Domin, Hilde.

384 domin zlatni listMe këtë vëllim poetik lexuesit serb i prezantohet një pjesë e vogël e veprës voluminoze të Hilde Domin-it, e cila është një nga poetet gjermane më të njohura që nga përfundimi i Luftës së Dytë Botërore. Librin e përgatiti për botim përkthyesja Mirjana Wittmann.

Përzgjedhja me poezi Zlatni list [Një faqe e artë] e Hilde Domin-it ka dalë pranë botimeve LOM, Beograd. Përzgjedhur dhe përkthyer në serbisht (fragment) nga Mirjana Wittmann.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d