përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Domin, Hilde

.

domin hildeHilde Domin, e lindur në vitin 1909 në Köln, konsiderohet si një ndër poetet më të rëndësishme gjermane të periudhës së pasluftës. Studioi drejtësi, filozofi dhe ekonomi kombëtare. Pas marrjes së pushtetit nga Hitleri, ajo jetoi me të shoqin fillimisht në Angli dhe pastaj në Karaibe. Pas 22 vjetësh u kthye sërish në Gjermani, ku iu përkushtua punës si shkrimtare. Ka fituar shumë çmime dhe shpërblime letrare. Hilde Domin ka jetuar së fundi në Heidelberg, ku vdiq në shkurt 2006.

partner projektesh

traduki partners 2014 d