përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Stojkovski, Gligor

.

stojkovski gligorGligor Stojkovski, i lindur në vitin 1952, studioi letërsinë e sllavishtes jugore dhe, prej vitit 1976 deri më 2001-shin, punoi si gazetar për gazetat Nova Makedonija dhe Utrinski Vesnik. Prej vitit 2001 deri më 2009-ën ishte kryeredaktor dhe drejtor i shtëpisë botuese “Kultura”. Prej vitit 2010 e gjer më sot është drejtor dhe pronar i shtëpisë botuese “ViG Zenica”. Gligor Stojkovski është autor i shumë vëllimeve me poezi dhe librash të tjerë. Ai punon edhe si përkthyes i lirë. Ndër përkthimet e tij ka vepra nga autorë serbë, kroatë, bullgarë dhe norvegjezë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d