përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Fritz Kochers Aufsätze und Poetenleben

Walser, Robert.

379 walser fritzMe botimin e disa hartimeve fiktive të një nxënësi të vdekur, në vitin 1904 pranë shtëpisë botuese “Insel”, filloi karriera prej shkrimtari e asokohe 26-vjeçarit Robert Walser, ndërsa Poetenleben është një përmbledhje me 25 tregime të shkurtra, episode demaskuese, por të prezantuara si me humor e patëkeq, nga e përditshmja aventureske dhe jashtëkohore e një “poeti”.

Vëllimi Fritz Kochers Aufsätze und Poetenleben [Hartimet e Fric Koherit dhe Jetë poeti] i Robert Walser-it ka dalë në sllovenisht (fragment), i përkthyer nga Slavo Šerc, nën titullin Spisi Fritza Kocherja in Življenje poeta, pranë botimeve LUD Šerpa, Lubjanë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d